Slik monterer du kjøkkenhåndtak | Beslagonline.no
Slik monterer du kjøkkenhåndtak

Slik monterer du kjøkkenhåndtak

Du kan fornye ditt kjøkken uten at det koster en formue, ved å bytte ut håndtak og knotter får du følelsen av et helt nytt kjøkken på en enkel måte. Vi hos Beslag Online har satt sammen 5 tips du bør tenke på når du skal bytte håndtak.Hvordan du monterer håndtak på dører med eksisterende hull

1. Mål dine eksisterende håndtak 

Ta frem en tommestokk eller et målebånd, og åpne en av skapdørene. Mål deretter avstanden mellom skruehullene. Avstanden mellom hullene kalles C/C-mål, noe som betyr sentrum til sentrums mål. Dette skrives alltid i millimeter. De vanligste C/C målene er 64, 96 128 og 160 mm. Det finnes hundretalls ulike C/C mål, så du kommer garantert til å finne et håndtak som passer inn i ditt kjøkken. Om du måler og får en avstand på 98 mm, så er det C/C 96 mm som blir riktig for deg. Mest sannsynlig har hullet blitt boret litt for smalt, eller så kan du ha målt skeivt. Ett par millimeter hit eller dit spiller ingen rolle. Vil du ha lengre håndtak en de du har i dag? Da har vi løsningen på det også. Har du for eksempel C/C 96 mm men vil ha et håndtak med C/C 128 mm, så kjøper du et håndtak med en brikke som dekker de gamle hullene.2. Skru ned et håndtak fra kjøkkenskapene

Før du velger de nye håndtakene anbefaler vi at du kontrollerer at det ikke finnes skader på skapene bak de gamle håndtakene. Ved å skru ned en av de eksisterende håndtakene fra skapdørene kan du se om dørene har fått noen press merker fra de gamle håndtakene. Om du finner noen merker, kan det være lurt å vurdere å velge nye håndtak som vil dekke over eventuelle skader som finnes på døra. Hvis du måler omfanget på de eventuelle merkene som finnes på døra, og så velger et håndtak med større diameter i bunnen på håndtaket får du et perfekt resultat.

3. Finn nye håndtak med samme mål

Nå kommer det morsomste steget - finn nye håndtak!
Nå har du konstatert C/C målet samt tittet på hullene i skapdørene, og du vet hva du leter etter. Begynn med å titte på menyen høyest oppe og velg håndtak, her finner du et bredt utvalg av håndtak i høy kvalitet fra Beslag Design. Ettersom vi har mer enn 1000 ulike modeller av håndtak kan det være smart å filtrere på C/C-mål, samt utformelse/farge.

4. Montering av de nye håndtakene

Begynn med å skru ned de gamle håndtakene og gjør rent med en klut der de gamle håndtakene satt. Bruk en skrutrekker med riktig skruehode når du monterer håndtakene. Skruene som leveres sammen med håndtakene er M4 skruer som har et kombispor som skruehode. Det betyr at både stjernetrekker og skrutrekker kan brukes. Vi anbefaler at du skrur ditt håndtak fast med skrutrekker for å ikke ødelegge gjengene.

5. Nyt - detaljene gjør helheten!

Håndtak Graf Big - 192mm - Sort
Viefe
Finnes i flere lengder
239 KR
Håndtak Helix/Bakplate - 128mm - Rustfritt Stål Finish
Beslag Design
Finnes i flere lengder
289 KR
Håndtak Royal Deluxe - 128mm - Polert Messing/Brun Lær
Håndtak Royal Deluxe - 128mm - Polert Messing/Brun Lær
Beslag Design
Finnes i flere utførelser
609 KR
POPULAR
Håndtak Manor - 128mm - Antikk Messing
Furnipart
Finnes i flere lengder
279 KR

Mer inspiration

Pusse opp IKEAs barnekjøkken - IKEA hack

Pusse opp IKEAs barnekjøkken - IKEA hack

Kløer også de kreative fingrene dine og får du lyst til å pusse opp barnas IKEA-kjøkken?

Det er både enkelt og morsomt å pusse opp barnas leker. Gjør dette til ditt felles prosjekt, velg farger og beslag sammen med barna, eller hvorfor ikke velge farger etter hva som passer på deres barnerom for å skape en fin helhet og harmoni? Eller du velger farger og beslag som går i samme nyanse som ditt virkelige kjøkken. – For så å kunne sosialisere og lage mat sammen i hjertet av huset, kjøkkenet.
Quick Fix - Bytt håndtak på IKEAs barnekjøkken

Quick Fix - Bytt håndtak på IKEAs barnekjøkken

Har du lyst til å piffe opp barnas IKEA-kjøkken, men har ikke tid eller interesse for å fikse og donere for mye? Da har vi løsningen for deg! En perfekt quick fix for de som ønsker en rask og smidig endring! Et veldig kjapt IKEA Hack for å friske opp barnerommet.

Et prisvennlig alternativ for lommeboken, men som likevel utgjør en stor forskjell. Gi IKEA barnekjøkkenet en oppfriskning på bare noen få minutter. Skap en unik forandring og gi lekekjøkkenet et helt nytt utseende.

- Bli med oss ​​så viser vi deg hvordan!