Så her monterer du de nye dørhåndtakene
Så her monterer du de nye dørhåndtakene

Så her monterer du de nye dørhåndtakene

Det skal ikke så mye til for å skape en ny følelse i hjemmet, det kan faktisk være så enkelt som å skifte håndtak på dørene som gjør den store forskjellen! Det kan imidlertid være litt vanskelig å bytte dørhåndtak hvis du aldri har gjort det før, derfor har vi i Beslag Online satt sammen en guide som viser trinn for trinn og forklarer hvor enkelt det er å bytte dørhåndtak.

Denne instruksjonen gjelder bare våre dørhåndtak med monteringsskiver, for eksempel Helix 200, Helix 200 Stripe, Tavira og Sintra.

Dørhåndtakene våre leveres i komplette par, inkludert nøkkelplater og monteringssett.
Våre dørhåndtak i serien Helix 200, Helix 200 Stirpe, Tavira og Sintra er utstyrt med en returfjær, noe som gir en luksuriøs følelse og gjør at håndtakene alltid går tilbake til sin grunnposisjon selv om låskassens egen fjær er svak.


1.Europeisk eller Skandinavisk standard

Før du legger inn bestillingen, kan det være en god idé å dobbeltsjekke om dørene dine har en skandinavisk eller europeisk standard. Så er spørsmålet, hvordan vet du det? Og hva er forskjellen mellom disse?

Start med å se på de eksisterende monteringsskivene eller hvis du har en helt ny dør, så ser du på hvordan låse hullets skruehull er plassert. 
Hvis du har en dør med europeisk standard, er skruehullene parallelle med det firkantede hullet i midten av festeskiven eller låskassen. C / C -dimensjonen er 38 mm, dvs. avstanden mellom midten av skruehullene, C / C -dimensjonene er alltid skrevet i millimeter. 
En dør med skandinavisk standard passer til modell 2014 og låskasser med samme hullkonfigurasjon, vanligvis står det hvilken modell som er på forsiden av låskassen (delen som er synlig på kortsiden av dørbladet). 


Kort sagt er det plasseringene til skruehullene som skiller europeiske og skandinaviske standarder fra hverandre.
 

Derfor, ikke glem å sjekke hvordan skruehullene er plassert på døren din for å være sikker på at du får tak i dørhåndtakene til hjemmet. (Det er mest vanlig at de skandinaviske landene har en skandinavisk standard og de resterende landene i Europa har en europeisk standard på dørene, men det kan være sporadiske unntak. Derfor anbefaler vi at du sjekker hvilken standard du bør ha før du bestiller.

2. Finn nye dørhåndtak

- Det morsomste stege!

Når du har funnet ut hvilken standard dørene dine har, er det på tide å ha det morsomste å finne det riktige dørhåndtaket for akkurat ditt hjem. Start med å klikke på menyen øverst på siden og velg dørhåndtaket. Her finner du et bredt utvalg av dørhåndtak fra Beslag Design. Ikke glem at du kan filtrere etter stil, produkttype og / eller farge. Er du usikker på kombinasjonen mellom døren din og det nye dørhåndtaket? Ingen fare, vi har miljøbilder som viser forskjellige kombinasjoner. Ikke nøl derfor med å klikke på de forskjellige dørhåndtakene for å finne det som passer ditt hjem og din stil. Du kan også finne oss på Instagram og Pinterest hvis du vil ha mer inspirasjon.


3. Demonter dine gamle dørhåntak

Start med å demontere dine gamle dørhåndtak. For dette er en skrutrekker og en insektnøkkel vanligvis nødvendig.


4. Montera ditt nya dörrhandtag 

Start med å demontere de gamle håndtakene og rengjør med en klut der de gamle håndtakene har sittet. Bruk en skrutrekker med riktig skruehodet når du monterer håndtakene. Skruer som er inkludert i leveransen av håndtakene er M4 -skruer som har et kombispor som skruehodet. Dette betyr at både en stjerneskrutrekker og en rett skrutrekker kan brukes. Vi anbefaler at du skrur håndtakene inn med en skrutrekker for ikke å skade gjengene..


4.1 
Når de gamle håndtakene er demontert, starter du med å sentrere den medfølgende firkantstangen, også kalt en ro -pinne, i låsen.
4.2 
Plasser deretter monteringsskivene på den firkantede stangen, husk at den flate delen av monteringsskivene skal være ned mot gulvet, monteringsskivene nær døren. Det er da på tide å skru på skivene med de medfølgende skruene og hylsene. Trekk til skruene litt om gangen for å unngå at håndtaket setter seg fast. Hvis du bare strammer den ene skruen først og deretter den andre, kan det føre til at håndtaket setter seg fast.
4.3 
Når monteringsskivene er skrudd på, fjerner du firkantstangen og bruker den som et verktøy for å lirke av føringsskivene i midten av monteringsskivene. Sorter disse som metall i resirkuleringen. Føringsskivene er ment å lette installasjonen av monteringsskivene, men bør ikke forbli på plass når du bruker dørhåndtaket. 4.4
Plasser den firkantede stangen slik at det vedlagte sporet rettes fra den nærmeste kanten på dørbladet. Dette er slik at stoppeskruen i dørhåndtaket kan festes til firkantstangen. Sentrer den firkantede stangen slik at den stikker likt ut på begge sider av døren, bruk gjerne en rett skrutrekker for å korrigere plasseringen av firkantstangen.


4.5
Trykk deretter på dørhåndtakene slik at de klikker inn i tappen på toppen av monteringsskivene. Dørhåndtakets baug skal havne ved siden av dørbladet..
4.6
-  Nå er det på tide å skru på dørhåndtakene. Skru inn stoppskruene med en insektnøkkel og avslutt med å stramme dem. Bildet nedenfor viser spenningen til stoppeskruen som fester håndtaket til den firkantede stangen. - Ikke glem skruen på undersiden av dørhåndtaket, denne stoppeskruen fester dørhåndtaket til festeskiven.

5. Nyt av dine nye dørhåndtakene!

Mer inspiration

Lag din egen Knaggerekke

Lag din egen Knaggerekke


Det er mange fordeler med å gjøre ting selv. Som oftest er det mye billigere – og det blir akkurat slik du vil ha det, noe som også betyr at ingen andre vil ha noe lignende.

Skal du også benytte anledningen til å gjøre om noe gammelt til noe nytt, er det ikke bare enda billigere, det er også snillere mot miljøet og det synes vi er et STORT pluss.
7 enkle trinn - få et gammelt møbel til å føles som nytt!

7 enkle trinn - få et gammelt møbel til å føles som nytt!

Ikke overse gamle eller slitte møbler. Med litt ny maling og nye beslag kan det bli et helt nytt møbel som holder i mange år til.

Ta vare på det du har eller gjør som oss og treff et fint loppemarkedsfunn og sett ditt personlige preg! Mye morsommere enn å kjøpe noe nytt
– også bedre for miljøet og lommeboken!