Polert, ubehandlet eller børstet messing | Beslagonline.no
Polert, ubehandlet eller børstet messing?

Polert, ubehandlet eller børstet messing?

Messing er et materiale som har blitt mer og mer populært de seneste årene, og det finnes flere ulike utførelser innen messing. Her kommer vi til å forklare forskjellene mellom polert, ubehandlet og børstet messing, og hva man skal tenke på ved valg av materiale når man kjøper messinghåndtak og messingknotter.Messing - det vakre gylne materialet

Messing er en legering av kobber og sink, som både er lett og arbeide med og som holder lenge. Messing er et tradisjonelt materiale som lenge har vært i bruk og som passer både til klassiske og mer moderne former. Vi har et stort utvalg av knopper og håndtak i massiv messing. For å kunne arbeide med nye moderne former har vi også aluminiumshåndtak og sink-håndtak belagt med messing på utsiden.

Børstet messing

Børstet messing har blitt mer populært den seneste tiden. En utside av børstet messing har en solid farge, der strimler av metallspon har gått over materialet for å gi patina utseende uten å gi et for røft uttrykk. Håndtak og knotter i børstet messing finnes i både massiv messing, aluminium og sink.
Polert messing

Polert messing betyr at håndtaket er lakkert, noe som sikrer at utseende ikke endres over tid. Polert messing har en typisk gullaktig tone, og er enkelt å holde vedlike. Det lakkerte yttre gjør at håndtaket ikke oksiderer og mørkner, men beholder sin klarhet.
Håndtak og knotter i polert messing finnes i både massiv messing, aluminium og sink.
Ubehandlet messing

Ubehandlet messing har en utside som gir et matt og robust uttrykk, da man har beholdt utsiden slik den var under tilvirkningsprosessen. Ubehandlet messing viser messingens virkelige farge, og tillater metallet å irre. Irringen er en naturlig reaksjon som kommer av luftens fuktighet og syre, og beskytter metallet samt forlenger livslengden. Håndtak og knotter i ubehandlet messing patineres med tiden, og blir bare mer vakkert med tiden. Disse produktene lages av massiv messing.
Matt messing

Våre knotter og håndtak i matt messing er tilvirket i massiv messing med et ubehandlet yttre. Håndtaket har en rå utside direkte fra smelteprosessen. Utsiden etterbehandles ikke, det for å patineres med tiden.

Polert ubehandlet messing

Polert ubehandlet messing betyr at utsiden tillates å oksidere for å få en levende utside som vil mørkne med tiden. Irringen er en naturlig reaksjon som kommer av luftens fuktighet og syre, og er med på å beskytte metallet samt forlenge levetiden. Håndtak i polert ubehandlet messing er uten beskyttelseslakk, og tilvirkes i massiv messing. Det er vanskelig å se forskjellen på håndtak som er av polert messing og de som er av ubehandlet polert messing. Forskjellen kommer først frem etter bruk, og med tiden patineres håndtaket som er av polert ubehandlet messing.


Behandlingsråd

Vil du fjerne flekker eller fingeravtrykk fra beslaget?
Tørk av men en ren, fuktig klut. Unngå å bruke rengjøringsmiddel, da de kan inneholde kjemikalier som kan påvirke utsiden av metallet på en negativ måte.

Knott 411 - 13mm - Ubehandlet Messing
Beslag Design
Finnes i flere størrelser
29 KR
Knott Como Big - Børstet Messing
Knott Como Big - Børstet Messing
Viefe
Finnes i flere utførelser
119 KR
Knott Solliden - Polert Messing
Knott Solliden - Polert Messing
Knott Solliden - Polert Messing
Beslag Design
Finnes i flere utførelser
139 KR
Knott Graf Big - 38mm - Messing
Viefe
Finnes i flere størrelser
179 KR

Mer inspiration

Pusse opp IKEAs barnekjøkken - IKEA hack

Pusse opp IKEAs barnekjøkken - IKEA hack

Kløer også de kreative fingrene dine og får du lyst til å pusse opp barnas IKEA-kjøkken?

Det er både enkelt og morsomt å pusse opp barnas leker. Gjør dette til ditt felles prosjekt, velg farger og beslag sammen med barna, eller hvorfor ikke velge farger etter hva som passer på deres barnerom for å skape en fin helhet og harmoni? Eller du velger farger og beslag som går i samme nyanse som ditt virkelige kjøkken. – For så å kunne sosialisere og lage mat sammen i hjertet av huset, kjøkkenet.
Quick Fix - Bytt håndtak på IKEAs barnekjøkken

Quick Fix - Bytt håndtak på IKEAs barnekjøkken

Har du lyst til å piffe opp barnas IKEA-kjøkken, men har ikke tid eller interesse for å fikse og donere for mye? Da har vi løsningen for deg! En perfekt quick fix for de som ønsker en rask og smidig endring! Et veldig kjapt IKEA Hack for å friske opp barnerommet.

Et prisvennlig alternativ for lommeboken, men som likevel utgjør en stor forskjell. Gi IKEA barnekjøkkenet en oppfriskning på bare noen få minutter. Skap en unik forandring og gi lekekjøkkenet et helt nytt utseende.

- Bli med oss ​​så viser vi deg hvordan!