Polert, ubehandlet eller børstet messing | Beslagonline.no
Polert, ubehandlet eller børstet messing?

Polert, ubehandlet eller børstet messing?

Messing er et materiale som har blitt mer og mer populært de seneste årene, og det finnes flere ulike utførelser innen messing. Her kommer vi til å forklare forskjellene mellom polert, ubehandlet og børstet messing, og hva man skal tenke på ved valg av materiale når man kjøper messinghåndtak og messingknotter.Messing - det vakre gylne materialet

Messing er en legering av kobber og sink, som både er lett og arbeide med og som holder lenge. Messing er et tradisjonelt materiale som lenge har vært i bruk og som passer både til klassiske og mer moderne former. Vi har et stort utvalg av knopper og håndtak i massiv messing. For å kunne arbeide med nye moderne former har vi også aluminiumshåndtak og sink-håndtak belagt med messing på utsiden.

Børstet messing

Børstet messing har blitt mer populært den seneste tiden. En utside av børstet messing har en solid farge, der strimler av metallspon har gått over materialet for å gi patina utseende uten å gi et for røft uttrykk. Håndtak og knotter i børstet messing finnes i både massiv messing, aluminium og sink.
Polert messing

Polert messing betyr at håndtaket er lakkert, noe som sikrer at utseende ikke endres over tid. Polert messing har en typisk gullaktig tone, og er enkelt å holde vedlike. Det lakkerte yttre gjør at håndtaket ikke oksiderer og mørkner, men beholder sin klarhet.
Håndtak og knotter i polert messing finnes i både massiv messing, aluminium og sink.
Ubehandlet messing

Ubehandlet messing har en utside som gir et matt og robust uttrykk, da man har beholdt utsiden slik den var under tilvirkningsprosessen. Ubehandlet messing viser messingens virkelige farge, og tillater metallet å irre. Irringen er en naturlig reaksjon som kommer av luftens fuktighet og syre, og beskytter metallet samt forlenger livslengden. Håndtak og knotter i ubehandlet messing patineres med tiden, og blir bare mer vakkert med tiden. Disse produktene lages av massiv messing.
Matt messing

Våre knotter og håndtak i matt messing er tilvirket i massiv messing med et ubehandlet yttre. Håndtaket har en rå utside direkte fra smelteprosessen. Utsiden etterbehandles ikke, det for å patineres med tiden.

Polert ubehandlet messing

Polert ubehandlet messing betyr at utsiden tillates å oksidere for å få en levende utside som vil mørkne med tiden. Irringen er en naturlig reaksjon som kommer av luftens fuktighet og syre, og er med på å beskytte metallet samt forlenge levetiden. Håndtak i polert ubehandlet messing er uten beskyttelseslakk, og tilvirkes i massiv messing. Det er vanskelig å se forskjellen på håndtak som er av polert messing og de som er av ubehandlet polert messing. Forskjellen kommer først frem etter bruk, og med tiden patineres håndtaket som er av polert ubehandlet messing.


Behandlingsråd

Vil du fjerne flekker eller fingeravtrykk fra beslaget?
Tørk av men en ren, fuktig klut. Unngå å bruke rengjøringsmiddel, da de kan inneholde kjemikalier som kan påvirke utsiden av metallet på en negativ måte.

Knott 411 - 13mm - Ubehandlet Messing
Beslag Design
Finnes i flere størrelser
35 kr
Knott Como Big - Børstet Messing
Knott Como Big - Børstet Messing
Viefe
Finnes i flere utførelser
129 kr
Knott Solliden - Polert Messing
Knott Solliden - Polert Messing
Knott Solliden - Polert Messing
Beslag Design
Finnes i flere utførelser
149 kr
Knott Graf Big - 38mm - Messing
Viefe
Finnes i flere størrelser
189 kr

Mer inspiration

Medisinskap & smart oppbevaring for rengjøringsskap

Medisinskap & smart oppbevaring for rengjøringsskap


Hva er det aller viktigste i et hjem? For mange av oss er det å ha et hjem som er koselig, fredelig og harmoniskt. Men også trygt og sikkert for hele familien.

Og hvordan oppnår du det? Et velorganisert hjem der alt har sin plass er nøkkelen til en god balanse hjemme. La oss gjøre det enkelt for deg med god og sikker oppbevaring som sparer både tid og energi i hverdagen. I vårt utvalg finner du städskåpsinredning og medisinskap som hjelper deg med å skape et organisert og trygt hjem.
Inspirasjon til et landlig kjøkken

Inspirasjon til et landlig kjøkken

Landlige kjøkken har evnen til å skape en følelse av varme og nostalgi når du tråkker over terskelen. Vi har samlet våre beste tips og råd for å lage et landlig kjøkken med utvalgte detaljer som vil gi deg et kjøkken å skape minner i.
Velg land
  • 1-3 dages levering
  • 60 dager åpent kjøp
  • Sikre betalinger
Oppdater