Hvordan Her monterer du LED-Profiler, for myk og flott dekorativ belysning
Hvordan Her monterer du LED-Profiler, for myk og flott dekorativ belysning

Hvordan Her monterer du LED-Profiler, for myk og flott dekorativ belysning

For å skape en koselig følelse i hjemmet, er god belysning viktig. Belysning som lyser opp livet på en mørk høstdag eller som forlenger en fantastisk sommerkveld. Uavhengig av formålet, har vi belysningen for deg som ønsker å skape et behagelig miljø å komme hjem til. For å gjøre det enklere og gi deg en forhåndsvisning av hvordan det er å sette opp LED -profiler, har vi laget en guide som du enkelt kan følge. Våre LED-profiler er enkle å installere, både utenpåliggende og innfelt.

 

Hva er forskjellen mellom en overflatemontert eller innfelt profil?

Når det gjelder overflatemonterte LED-profiler, er det akkurat som det høres ut, du trenger ikke å frese spor for å montere dem. Det er utmerket å feste LED -profilene med det medfølgende 3M-båndet, skruer eller smarte klips, avhengig av hvilken LED-profil du velger. Eksempler på våre overflatemonterte LED-profiler er; LD8104, TWIG XA og Blade. En innfelt profil er laget for montering i fresede spor på det valgte stedet. Det fine med innfelte profiler er at LED -profilen ender i harmoni med materialet den er festet til. Med et jevnt klikkfeste hvor montering skjer enten ved hjelp av et lett trykk opp, eller med klips som festes til profilene før de presses inn i sporet. De fleste LED-profiler er utstyrt med spor som gjør at de kan holde seg i det utfresede sporet, uten å måtte skru eller lim. Eksempler på våre innfelte LED -profiler er; Apex og Miss.


Forskjellen mellom kontinuerlige spor og blinde spor

Når du snakker om kontinuerlige spor, mener du at det er et spor som går fra den ene siden av materialet til den andre uten å stoppe. For kontinuerlige spor er det derfor ikke nødvendig med endeavsluttning for å lage de avrundede låsene som vanligvis oppstår ved bruk av blinde spor. Et blindspor derimot, går ikke fra side til side av materialet, men det kan starte og ende der du føler at du vil. For eksempel 30 mm inn fra bunnen av garderoben og 30 mm fra toppen av garderoben. For blinde riller kan det være godt å avslutte profilen med en finish, noe som skaper en fin helhet for LED-profilen og som også skjuler den avrundede enden av fresingen.
Ved fresing av sporene anbefaler vi at du bruker en overhåndskutter eller lignende maskin for å få et fint presist spor. I tvilstilfeller anbefaler vi at du snakker med en snekker. Dette trinnet er avgjørende for profilens festeevne og for at profilen skal holdes oppe på en fin og god måte. - Når du installerer overflatemontert belysning, er dette ikke nødvendig.


Plassering

Begynn med å tenke på hvor du vil plassere de nye LED-profilene og hva du forventer av den nye belysningen. Leter du etter mer belysning på kjøkkenet, i skapet eller i vitrineskapet? Mål gjerne hvor lang du vil at profilen skal være, våre LED-profiler har størrelsen 2000 mm, og du kan bestemme hvor lang du vil at den skal være ved å sage til ønsket størrelse, så du får den akkurat så lang du vil.


Rett eller vinklet profil?

Hvis du vil at lyset skal skinne, for eksempel i et kjøkkenskap eller kjøkkenskuff, på klærne i skapet eller på veggen, anbefaler vi at du tar en vinklet LED-profil, eksempler på vinklede LED-profiler er, Blade og LAB som begge er tilgjengelige i lys og mørk ytelse. Men hvis du vil ha et rett lys, har vi noen få forskjellige forslag, Apex, Miss og 8112. For en mer leken belysning som kan formes etter ønske, har vi Flexy LED AT6 som enkelt kan monteres på toppen med 3M tape eller enkelt presses ned i fresede spor.


Finn din nye belysning 
 
  

Vi har et bredt sortiment med forskjellige LED -profiler for forskjellige stiler, ønsker og behov. Under fanen Belysning, LED-lister og profiler finner du våre forskjellige belysningsløsninger, lister og profiler i forskjellige former, design og størrelser, slik at du kan finne det som akkurat passer dine ønsker. For å gjøre det lettere har vi også satt sammen belysningssett, som er komplett med alt fra LED -profil til stasjoner for en komplett belysning.


Installasjon av din nye belysning
 
 

1. Start med å måle lengden du ønsker at belysningen skal ha. Bruk gjerne målebånd eller linjal. - Nå har du de dimensjonene som gjelder for belysningen din. Mål de samme dimensjonene på de nye produktene dine og merk av på undersiden, på et sted som ikke vil være synlig når belysningen senere monteres.

2. Bruk ønsket verktøy for å kutte LED -profilen og linsedekselet der du markerte, for eksempel med en baufil eller lignende verktøy. LED -stripene kan kuttes med saks, men husk å kutte bare ved synlige markeringer, ellers går dioder som ikke har noen forbindelse.

3. Nå er det på tide å sette sammen de forskjellige delene av belysningen, og dette kan variere avhengig av hvilken LED -profil du har valgt. Nedenfor forklarer vi hvordan du monterer og monterer to forskjellige profiler.

Apex LED-Profil   

Dette er en innfelt LED -profil som sammen med våre LED -strimler skaper et homogent lys uten synlige dioder. Apex gir en luksuriøs og elegant følelse og passer godt i kjøkkenskap og skuffer, i vitrineskap og garderober.

1. Plasser den forhåndskuttede LED-stripen i Apex LED-profilen, det er et utskåret spor i profilen der LED-stripen passer perfekt.
2. Det er nå på tide å velge sluttfinish, avhengig av om det er et kontinuerlig eller et blindspor, brukes de forskjellige. I Sluttavslutning Apex 2p + 2p er begge sluttavslutninger for kontinuerlige og blinde spor inkludert. Våre andre avslutninger er laget for blinde spor for å skjule den avrundede enden som blir når den freses.3. Koble stasjonen med LED -stripen for å sikre at alt fungerer som det skal og at det er riktig tilkoblet 4. Hvis LED -stripen lyser, er det på tide å plassere LED -profilen sammen med LED -stripen i det freste sporet. Her er det viktig å holde styr på ledningen og hvor du vil at den skal gå ut av sporet. Skjul ledningen på en fin måte, for eksempel når du plasserer i skap, skjul ledningen ved å trekke den gjennom et forboret hull som går opp på toppen av skapet. 

5. Ta frem stasjonen og slå på den nå komplette belysningen. Mål hvor lang ledning du har og hvor du kan plassere stasjonen. Hvis ledningen er for kort, har vi skjøteledninger.      

6. Ta frem stasjonen og slå på den nå komplette belysningen. Mål hvor lang ledning du har og hvor du kan plassere stasjonen. Hvis ledningen er for kort, har vi skjøteledninger.
 
 
Nyt din nye Apex LED-profil!

Blade LED-Profil   

Blade er en profil som er 10 mm tykk og designet for utenpåliggende montering mot veien, som leveres med skjulte festklemmer. Bladene er også tilgjengelige i komplette sett, i to forskjellige utførelser, matt svart og aluminium. Blad passer godt på kjøkkenet for å belyse benkeplater eller hyller.

1. Bruk monteringssettet som følger med. De skjulte festeklemmene skrues opp på ønsket sted. Forbor på forhånd for å lette monteringen av festeklemmene. Skrutrekker er å foretrekke, siden det er vanskelig å komme inn med en drill og følelsen du har i hendene er mer skånsom mot produktene.
2.
Plasser den forberedte LED -stripen i baseprofilen, der det er et spor for LED -stripen som skal plasseres riktig inne i profilen, noe som letter installasjonen. Mål gjerne ut hvor du vil at LED -stripen skal festes før du trekker av beskyttelsesfilmen på tapen, dette for å vite hvordan diodene ender. Når du har gjort dette, fjerner du beskyttelsesfilmen og limer LED -stripen på ønsket sted, påfører lett trykk med fingrene for å sikre at LED -stripen fester seg ordentlig.3. Når LED -stripen er på plass, er det på tide å sette inn dekkglassen i profilen, der det er et annet spor der dekkglasset passer.4. Nå skal vi se bra ut for kantene ved å montere på endeavsluttningen på profilen. Disse klikkes enkelt inn på siden av profilen. Koble stasjonen med LED -stripen når du har satt sammen LED -profilen og LED -stripene med hverandre, for å sikre at alt er riktig tilkoblet. Dette er lettere å gjøre før du monterer produktet. 5. Sjekk også hvor du vil at ledningen skal plasseres, det er nødvendig å bore et hull, gjør dette før du monterer det på veggen.    

6. Hvis LED -stripen lyser når den er tilkoblet, er det på tide å feste profilen til festeklemmene. Koble fra og klikk der etter litt lys på profilen i festeklemmene.
 

7. Ta frem stasjonen og slå på den nå komplette belysningen. Mål hvor lang ledning du har og hvor du kan plassere stasjonen. Hvis ledningen er for kort, har vi skjøteledninger. Koble fra produktene og plasser stasjonen på ønsket sted, og koble deretter profilen til stasjonen.

8. Hvis du vil koble den nye belysningen til en veggbryter, må du kontakte en elektriker.

Nyt din nye Blade LED-Profil

 
15
Belysningssett Blade - 2000mm - Aluminium /bilder/artiklar/liten/973651-K_S.jpg?m=1643882640
2369 KR 2787 KR
15
Belysningssett Apex - 2000mm /bilder/artiklar/liten/973351-K_S.jpg?m=1631183650
1970 KR 2318 KR
15
Belysningssett Blade - 2000mm - Matt Sort /bilder/artiklar/liten/973650-K_S.jpg?m=1643882271
2369 KR 2787 KR
15
Belysningssett LD8104 - 2000mm - Sort /bilder/artiklar/liten/973500-K_S.jpg?m=1631183234
2614 KR 3075 KR

Mer inspiration

Plassering av Håndtak och Knotter

Plassering av Håndtak och Knotter

Nye detaljer er gøy og monteringen like bra, men det kan være litt vrient å bli enige om plassering av de nye beslagene. Målet er fremfor alt å plassere beslagene slik at det blir praktisk, men også ryddig og enhetlig. Enten du har et helt nytt kjøkken hvor du skal bore hull til beslagene for første gang, eller et eksisterende kjøkken hvor du ønsker å bytte ut knotter og håndtak, finner du tips som gjør beslutningen om plassering lettere å bestemme i denne posten! – Og vet du hva, det er ingen rett eller galt!
Vedlikeholdsråd & rengjøring av produkter laget av rustfritt stål

Vedlikeholdsråd & rengjøring av produkter laget av rustfritt stål

I vårt sortiment finner du et bredt utvalg av produkter som er laget av rustfritt stål. For eksempel håndtak, knotter, kroker og flere forskjellige baderomstilbehør! Rustfritt stål er et solid materiale som er motstandsdyktig mot flekker, rust og korrosjon. Det kan imidlertid være endringer i materialet som trenger pleie. Derfor vil vi gi tips til hvordan du rengjør dine rustfrie produkter på best måte, slik at de holder seg fine, enda lenger!